Dierenarts

Geoffrey Cuvelier studeerde af in 2004 als dierenarts aan de Universiteit van Gent. In het laatste jaar koos hij voor de optie kleine huisdieren ofwel gezelschapdieren.

 
 

Vlak na zijn studie kon hij aan de slag in een gespecialiseerde groepspraktijk in de buurt van het Gentse, waar de nadruk vooral op chirurgie lag; voornamelijk orthopedische chirurgie. Na 2 jaar besloot hij ook meer 1ste lijnservaring op te doen en heeft hij enkele jaren meegewerkt in verscheidene praktijken waarna hij zijn eigen praktijk besloot te starten in Bornem.

 

Hij is lid van de Kattenwerkgroep omdat hij een grote kattenliefhebber is, en hij volgt regelmatig bijscholingen waarbij hij zijn opgedane ervaring uitbreidt en bijschaaft aan de nieuwste visies.

Dierenarts-osteopaat

Kris De Ceulaer studeerde diergeneeskunde, eerst aan de Universiteit van Antwerpen, om haar einddiploma te verdienen in 2004 aan de Universiteit van Gent.

 

Direct na het afstuderen kreeg ze een positie aangeboden als doctoraats-assistent aan de Universiteit van Antwerpen waarbij ze haar doctoraat behaalde in 2011. Maar tijdens het doctoreren, miste ze het contact met de levende dieren, en was ze haar studie van dierenosteopaat reeds begonnen. Ze behaalde dit diploma in 2010.

 

Deze praktijk biedt daarom ook osteopatische behandelingen aan als ondersteuning van diergeneeskundige problemen (www.dierenosteopaat.be). Osteopathie is een vakgebied dat niet stilstaat, dus volgt ze regelmatig bijscholingen in het buitenland.

 

Ze is ook de echtgenote van de dierenarts en werkt mee in de praktijk als manusje van alles. Mee poetsen, assisteren bij operaties, telefoon beantwoorden, voeding en medicatie meegeven met de patiënten, patiënten in hospitalisatie verzorgen etc zodat de dierenarts met de eigenaar van de dieren en de dieren zelf kan bezig zijn.